EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

София е затворена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София е затворена

mail08:53 | 17.04.2020прегледи 11341 коментарикоментари 0


От полунощ се забранява влизането и излизането от София, каза на брифинг в Министерския съвет министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Ограничението е до второ нареждане. Изключение ще бъде направено за товарния превоз, като с документи ще трябва да се доказва необходимост от съответния транспорт; за автомобили със специален режим на движение; за автомобили, превозващи работници, които трябва да стигнат до работните си места. Шофьорът трябва да посочи кое е предприятието, в което отиват работниците. Ако даден работник пътува с личното си превозно средство, също трябва да посочи предприятието и телефона на работодателя си, като ще има график за влизането и излизането му от града. Остава в сила и декларацията, ползвана досега, като в нея трябва да се посочи предприятието и телефонния номер на работодател.
Началникът на Военномедицинска академия и ръководител на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски каза, че тази мярка е заради масовото напускане на София, която е най-голямото огнище на коронавирус. Напускащите София отиват към цялата страна и това води до неясни последици или те ще станат ясни в близката една седмица, добави той. Щабът предложи да не се напуска София, премиерът прие доводите ни и разпореди за издаването на заповед на министър Кирил Ананиев. Всички мерки вече са в полезрението на щаба, коментира ген. Мутафчийски вероятността в София да се въведе вечерен час. По отношение на пътуването с БДЖ той допълни, че над 36 влака са отменени за предстоящите празници и предстоят още промени в трафика.
Не вярвахме, че ще има такова неглижиране от страна на доста български граждани, включително и столичани, бих казал, че не дооценихме поведението на много граждани на София, които безцеремонно започнаха да напускат столицата, допълни още министър Ананиев.
Работещите в регионалните здравни инспекции, в центровете за спешна медицинска помощ и в Националния център по заразни и паразитни болести ще получат допълнително материално стимулиране, увери той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg