EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

София-Виена: "Диалог за бъдещето"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София-Виена: "Диалог за бъдещето"

mail11:30 | 18.02.2019прегледи 760 коментарикоментари 0


Австрийски експерти ще споделят със своите български колеги и партньори опита си в развитието на интелигентния град и насърчаването на творческите индустрии на 21 и 22 февруари в галерия „Квадрат 500“. Виена е най-добрият град за живеене и бизнес в световен мащаб в продължение на девет поредни години според авторитетната класация на Мърсър и е готова да сподели своето ноу-хау в управлението на милионен град.

Конференцията на градовете София и Виена, организирана от Община Виена с подкрепата на Столична община, Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции и Виенската бизнес агенция, ще премине под мотото "Диалог за бъдещето".

Първият ден е посветен на иновациите в интелигентния град и предизвикателствата, пред които са изправени големите градове: урбанизацията, дигитализацията, споделената икономика, глобализацията и измененията в климата. Новите технологии вече променят градския живот, който познавахме досега. Градовете имат по-голяма притегателна сила от всякога, а с това нараства отговорността за вземане на решения, защита на околната среда и по-добър живот на увеличаващия се брой жители.

Срещата на 22 февруари е насочена към български стартиращи компании и малки и средни предприятия от областта на творческите индустрии и ще предостави информация за дейностите, с които Виенската бизнес агенция може да подпомага предприемачите, които искат да развиват бизнес в австрийската столица. "Vienna Calling Creative" е програма на виенската агенция за достъп до финансиране на иновативни предприемачи, която предлага институционална и комуникационна подкрепа. Крайният срок за кандидатстване е 30 юни 2019 г. Пълна информация и възможност за кандидатстване на международни и австрийски фирми е на сайта на агенцията: https://viennabusinessagency.at/funding/programs/vienna-calling-creatives-107/

снимка:© Eurocomm-PR / Regina Hügli


Тагове: Виена, София
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg