EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София с търговско представителство в Сеул

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София с търговско представителство в Сеул

mail09:00 | 28.10.2011прегледи 392 коментарикоментари 0


Споразумението за свободна търговия между ЕС и Република Корея, което влезе в сила от 1 юли, дава допълнителни възможности за развитие на търговско-икономическите отношения между Корея и ЕС, както и с България като член на общността. Това е посочил министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пред участниците в бизнес-конференцията "Споразумение за свободна търговия ЕС - Република Корея - нарастващи възможности за България и Корея", цитиран в съобщение на ведомството. Форумът беше организиран от посолството на Република Корея в България и Атлантическия клуб.
"С влизането в сила на Споразумението за свободна търговия се премахват вносни мита за европейските стоки на корейския пазар в размер на близо 1,6 милиарда евро. Това създава още по-благоприятни условия за българския износ за корейския пазар и за засилване на инвестиционния интерес от страна на корейски компании към България", е посочил министър Трайков. Той е съобщил, че от 1 ноември страната ни възстановява търговско-икономическото си представителство в Сеул, с което създаваме още една възможност за пълноценно оползотворяване на потенциала за взаимна търговия, инвестиции и обмен на стоки и услуги.
Премахването на митата при вноса в Корея ще спести на българските износители финансов ресурс и ще подобри тяхната конкурентоспоспособност на корейския пазар. Средно над 90 на сто от експорта на български промишлени стоки в Корея ще достига безмитно до тамошния пазар, е отбелязал министърът. По думите му водещите експортни български стоки през последните години ще се внасят почти изцяло при нулеви мита. Сред тях са остатъци от благородни и цветни метали, интегрални схеми и електронни микрокомплекти, електрически прекъсвачи, хидравлични двигатели, електрически трансформатори, антибиотици, пшеница и други.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg