EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Софийски пазари в ремонт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Софийски пазари в ремонт

mail12:30 | 02.09.2013прегледи 966 коментарикоментари 0


В момента в София се реконструират няколко пазара – тече вторият етап от реконструкцията на пазар „Димитър Петков”, базар „Гоце Делчев”, както и на "Женски пазар". Това каза зам.-кметът на Столична община Ирина Савина при проверка на строителните работи от ремонта на базар "Гоце Делчев".
Реконструкцията на базар „Гоце Делчев” финансира със собствени средства на „Пазари Юг“ ЕАД и е на обща стойност около 200 000 лева.
Преди реконструкцията пазар „Гоце Делчев” беше в изключително лошо състояние. Сега се изграждат 15 нови павилиони, с квадратура от около 8 кв. м. до 28 кв.м, включително изграждане на ВиК инсталация и електрическа инсталация, както и 16 модули за продажби на книги за организиране на „Базар на книгата”. Извършва се и ремонт на покривната конструкция на базара, изграждане на масивна ограда, изграждане на нов санитарен възел, каза също зам.-кмета Савина.
Ремонтните дейности ще бъдат завършени до средата на месец септември, след това ще се извърши и ремонт на тротоарните настилки.
През 2014г. се предвижда ремонт на пазар „Иван Вазов” и реконструкция на пазар „Красно село”. Предстоят и два проекта, които се подготвят и ще бъдат финансирани, чрез финансовият инструмент „Джесика”. Те са към пазар «Връбница» - център за птици на пазар „Подуяне” и цветна борса в кв. "Надежда".

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg