EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

СОС:Общинските дружества с приходи от 8.6 млн.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СОС:Общинските дружества с приходи от 8.6 млн.лв.

mail08:05 | 11.06.2019прегледи 875 коментарикоментари 0


Годишните приходи на общинските търговски дружества за 2018 г. възлизат на 8 670 359 лв. Това е отчел Николай Стойнев, председател на комисията по икономика и собственост към Столичния общински съвет, цитиран от пресцентъра на СОС.
Над 10 хиляди души работят в общинските търговски дружества, които ежедневно осигуряват редица услуги като придвижването и сигурността в града, облагородяване и поддържане на зелената система и т.н. Благодарение на доброто финансово състояние на дружествата се реализират различни проекти. Такъв е първият нов парк в София - "Възраждане", който бе изграден изцяло със средства от две общински дружества - "Софийски имоти" и "Спортна София". Първият етап беше създаването на спортен комплекс и местна за отдих. Тази година предстои завършването на втория етап - Аква комплекс, в който за първи път ще се използва минерална вода. "Спортна София" пък изгради спортни площадки на 24 000 кв м, е съобщил Стойнев.
Общинско дружество "Лозана" ЕАД, което се занимава с осигуряването на работа на хора с намалена трудоспособност и успешната им интеграция, е пример за оздравяване и привличане на множество външни инвестиции от близо 1 млн. лв. Друг добър пример е дружеството "Егида", което с наличието на задължения от над 1,5 млн. лв, в момента е стабилизирано и осъществява охранителна дейност в близо 100 общински обекти, 19 училища, 23 детски градини, 6 парка.
По отношение на общинското здравеопазване, председателят на ресорната комисия към СОС д-р Веселин Милев е заявил, че всички общински лечебни заведения вече са на печалба. През 2018 година най-много инвестиции са направени в двете акушеро-гинекологични болници "Света София" и "Шейново". Той е посочил, че предстоящите инвестиции ще са за развитие на доболничната помощ - дентални и медицинските центрове, както и в диагностично консултативни центрове.
Тези седмица СОС ще разгледа годишните финансови отчети на общинските дружества.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg