EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сосиете Женерал Експресбанк на 150 години

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сосиете Женерал Експресбанк на 150 години

mail14:10 | 17.06.2014прегледи 899 коментарикоментари 0


В изискания столичен френски ресторант L’Instant екипът на Сосиете Женерал Експресбанк отпразнува своята 150-годишнина в присъствието на медии. Специално по повода главният изпълнителен директор на банката – Антоан Тусен, приветства гостите и сподели ключови моменти от историята на банковата институция, които са я направили толкова успешна през годините.

„Точно преди 150 години Наполеон III подписва декрет, който полага началото на Сосиете Женерал – банка на предприемачи в услуга на други предприемачи. От местна банка, основана в подкрепа на развитието на френската икономика, Сосиете Женерал възприема универсалния банков модел и се превръща в един от глобалните играчи във финансовия свят“, сподели с гордост Антоан Тусен.

През годините на своето съществуване банката е спътник в създаването и развитието на водещи индустриални групи в световен мащаб. Тя спомага за финансирането на инфраструктурни обекти, които са символи на модерния свят. Сред тях личат проектите за изграждане на: Парижкото метро, Панамския канал, Суецкия канал, френските железопътни линии и дори символа на Франция - Айфеловата кула.
Чрез обвързването на името на банката със завършването на такъв амбициозен проект, Сосиете Женерал утвърждава своята репутация и още веднъж демонстрира откритост към прогреса и модерното (строителни техники, железопътни линии, електричество, телефони, автомобили и т.н.).
От деня на своето създаване Сосиете Женерал е смел изследовател на нови фронтове и хоризонти. След първата вълна на разширяване в чужбина - в Лондон през 1871 г., в Русия и Далечния изток през 1901 г. и Северна Африка - 1913 г. групата продължава своята интернационализация и през XX век. По време на Втората световна война, банката открива клонове в Субсахарска Африка, включително Сенегал и Кот д’Ивоар през 1941 г. и Камерун през 1947 г.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg