EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сорт пъпеши с награда в Берлин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сорт пъпеши с награда в Берлин

mail09:03 | 01.03.2023прегледи 805 коментарикоментари 0


"Синджента" беше отличена със сребърен медал в категорията за иновации на "Фрут логистика" (Fruit Logistica) 2023 в Берлин за пъпешите IDEAL Melon, съобщиха от компанията. Сред номинираните бяха компании от цял свят.

Пъпешите IDEAL Melon с патент Harvest Indicator Trait разполагат с технология за промяна на цвета на кората, която показва идеалното време за прибиране на реколтата, за транспортиране, за складиране и за консумация. "Знаем, че при предишните пъпеши с дълъг срок на годност имаше предизвикателства, които повлияха не само на производителите, но и на възприятията на потребителите за плодовете", посочи Бърни Хамел, ръководител в компанията за Америка, като подчерта, че с новите IDEAL Melon те се борят с тези предизвикателства, за да създадат сортове, които имат подобрен вкус, текстура и са по-устойчиви.

Технологията в пъпешите IDEAL Melon с характеристиката Harvest Indicator превръща корите от зелени в златисти. Това е лесен визуален индикатор за идеалното време за прибиране на реколтата, което означава, че производителите изпращат само узрели и готови за консумация пъпеши, се посочва в съобщението.

Компанията сподели разнообразни иновации и възможности с посетителите на изложението "Фрут логистика". Представените акценти включваха решения за вируса на кафявото набраздяване по плодовете на доматите (ToBRFV). "Синджента" беше първата компания, която обяви откритието и по-късно пусна домат с устойчивост на ToBRFV през 2020 г., като продължава да изследва нови начини на действие и разширяване на настоящите механизми за борба с вируса. На "Фрут логистика" експертите по домати предоставиха на посетителите актуална информация за изследванията, съвети за намаляване на разпространението на вируса и отговаряха на въпроси.

Друг акцент бяха технологиите в Tomato Vision. Водещата оранжерия на "Синджента" в Масланд, Нидерландия, е домакин на научни опити върху домати и пипер. Изследователите изпитват робот за прибиране на реколтата и два експеримента с изкуствен интелект (ИИ). Посетителите на "Фрут логистика" получиха поглед отвътре какво се случва в Tomato Vision и какво мислят учените за тези нови технологии.

Всяка година "Фрут логистика" посреща хиляди хора в Берлин, които се интересуват от производството на плодове и зеленчуци.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg