EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сорос инвестира $1 млрд. в технологии за чиста енергия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сорос инвестира $1 млрд. в технологии за чиста енергия

mail17:41 | 12.10.2009прегледи 955 коментарикоментари 0




Милиардерът Джордж Сорос ще инвестира $1 млрд. в технологии за чиста енергия, както и че ще дари 100 млн. долара на екологична организация, която да подпомогне лобирането за развитието на сектора в политическите среди.
“Ще приложа строги изисквания към инвестициите“, е обявил Сорос в съобщение, изпратено по електронната поща. „Те трябва да бъдат рентабилни, но и да допринасят за разрешаването на проблемите с климатичните промени“, смята той.
Сорос обяви инвестицията си  в събота по време на среща в Копенхаген, посветена на климатичните проблеми. Организатор на събитието беше Project Syndicate, която представлява обединение на 430 вестника от 150 държави по целия свят.
Решението на Джордж Сорос идва два месеца преди срещата на 190 държави в датската столица. На нея се очаква да бъде проведен финалният кръг от преговорите за подписване на нов договор за контрол върху климатичните промени.
Милиардерът обяви, че ще създаде Инициатива за климатична политика (Climate Policy Initiative). Организацията ще бъде базирана в Сан Франциско и ще получава по $10 млн. годишно за срок от 10 години.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg