EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Солиден подем на германската икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Солиден подем на германската икономика

mail15:43 | 14.08.2015прегледи 1474 коментарикоментари 0


Икономиката на Германия вероятно ще се разшири през второто тримесечие на годината, тъй като външната търговия и вътрешното частно потребление ще допринесат за растежа, заяви немското икономическо министерство в свой редовен месечен доклад, цитиран от БНР.

Германската икономика преживява солиден подем през лятото, посочва министерството, добавяйки, че гръцката дългова криза и нестабилността на китайските капиталови пазари не са успели да засегнат позитивните нагласи в най-голямата икономика в Европа.

В доклада се отбелязва, че външната търговия на Германия вероятно ще окаже позитивно влияние върху икономическия растеж през второто тримесечие, като в същото време частното вътрешно потребление продължава да бъде основен стълб за икономиката на страната, докато условията в строителния сектор остават благоприятни за неговото възстановяване през останалата част на годината.

В последния месечен доклад все пак се отбеляза, че редица показатели сочат за "по-скоро слаба" инвестиционна активност в страната.

Предварителните данни за брутния вътрешен продукт (БВП) на Германия се очаква да бъдат публикувани в петък (14-и август). Средните прогнози на финансовите пазари са за ускоряване на растежа на БВП с 0,5% на тримесечна база след анемичен растеж с 0,3% в началото на годината и за повишение на годишна база с 1,5% след растеж с 1% през първото тримесечие.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg