EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Солено или сладко: какво обича българинът?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Солено или сладко: какво обича българинът?

mail14:10 | 10.03.2015прегледи 860 коментарикоментари 0


Как изглежда една бисквитка, как ухае, каква е на допир, на вкус и какъв звук издава, като се счупи или отхапе… Най-вероятно не си задаваме тези въпроси, когато вкусваме нещо, но можем да кажем дали една бисквитка ни харесва или не.

Независимо от типа хранителен продукт или напитка зад неговото разработване обикновено стоят специализиран екип и дълъг период на анализ и тестване, за да достигне той до рафта в магазина.
Тестването на продукт преди пускането му на даден пазар е изключително важно, тъй като ще определи дали той ще се купува или не.

В края на месец март 2015 г. предстои откриването на Euro Sensolab България – лаборатория за сензорен анализ и контрол на качеството на храни и напитки. Лабораторията ще предложи експертни услуги за подобряване на съществуващи и разработване на нови продукти. Така производителите ще могат да предлагат на българския потребител все по-качествени стоки, съобразени с вкусовите предпочитания и традиции.

Чрез сензорния анализ се извършва оценка на храни и напитки посредством възприятията: зрение, обоняние, вкус, допир и слух. В последните години този анализ придобива все по-голямо значение при разработването и продажбата на продукти в хранителната индустрия. Той предлага научен поглед към поведението на потребителите и осигуряването на качество и вид, които биха направили един продукт предпочитан пред същия друг.

Българската лаборатория черпи опит от белгийската компания Euro Consultants Белгия, като ще си партнира с браншови организации и административни органи за контрол на качеството на храните и ще бъде от полза за търговски вериги и производители, които искат да се съобразят с българския вкус и предпочитания. Сензорната лаборатория е изградена и оборудвана в съответствие с международния стандарт ISO 8589.

Euro Consultants Белгия е мрежа от 120 хранителни и нехранителни инженери и технолози, ветеринари и агрономи, специализирани в осигуряването на качеството и безопасността на хранителни и нехранителни продукти (козметика и детергенти).
 


Тагове: храна, вкусове
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4210