EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Собственици от "Бояна" причакват Борисов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Собственици от "Бояна" причакват Борисов

mail09:00 | 04.07.2011прегледи 636 коментарикоментари 0


Собствениците на земи в резиденция "Бояна" дават едноседмичен срок за решаването на проблемите с имотите им. Това каза Светла Ваташка от гражданското сдружение, представящо интересите им.
Те искат да отпадне акта за публична държавна собственост и ПМС, с което над 60 дка се дават на БФС. За тези собственици няма влязло в сила отчуждително право. Всеки собственик разполага с документ, който признава правото му на собственост, но отказват да му го възстановят, защото обектът се води секретен.
Според Иван Димитров от Сдружение "Независим обществен контрол" администрацията бави документи, за да им се дадат пари. "В "Бояна" и под Витошка яка всеки, който е дошъл на власт само е грабил, обещавал и нищо не е изпълнявал", каза Ваташка. Собствениците, които са над 100 души и отделно са техните наследници, твърдо са решени да искат обезщетения за земите си. Ако до 7 дни не се намери решение на проблема им, те са готови на гражданско неподчинение. Включително имат намерение да спират премиера Борисов, когато минава през Бояна.
МС прие решение за учредяване на безвъзмездно право на строеж върху недвижим имот, публична държавна собственост в столичния квартал Бояна, на улица "Витошка лале" № 16. "Ще изградим един уникален терен за тренировъчна дейност на нашите национални отбори по футбол и ще представим възможност за изграждане на административни сгради за провеждането на семинари, научни конференции. Базата ще може да помогне за усъвършенстването на качествата на нашите футболисти", уточни спортният министър Свилен Нейков. Причина да се изгради базата точно там е искането на БФС. Теренът е около 61 000 квадратни метра, прилежаща част към бивш паркинг. Мястото има добра комуникация, бърз достъп и добра инфраструктура и позволява много добра мобилност на всички участващи в тренировките, изтъкна Свилен Нейков.
Изграждането на базата ще бъде на три етапа. БФС ще плати около 10 % от цялата сума за изграждането на базата, останалите около 12 милиона лева ще бъдат отпуснати от УЕФА. Очаква се в рамките на около две години — две години и половина базата да бъде изградена, уточни председателят на БФС Борислав Михайлов. Базата ще се използва от всички национални футболни отбори на страната, но ще може да се ползва и от други спортове./БГНЕС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg