EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

СО не освобождава от отговорност 16 фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СО не освобождава от отговорност 16 фирми

mail15:50 | 21.06.2011прегледи 1595 коментарикоментари 0


Ръководствата на 16 общински дружества в София да не бъдат освободени от отговорност за управлението на фирмите през миналата година, предлагат от Столичната община на съветниците от СОС. Докладът ще бъде гласуван на предстоящото заседание на общинския съвет в четвъртък. Заради неприключили прокурорски проверки се предлага да се приемат годишните финансови отчети, но да не се освобождават от отговорност съветите на директорите на "Първа САГБАЛ - Св. София", "ДКЦ 7 - София" ЕООД. Предлага се и да не се освободи от отговорност бившият управител на "ДКЦ 13 - София" ЕООД Тони Зарев, както и бившият управител на "ДКЦ 12 - София" ЕООД Живко Арнаудов. Първият не е
надчислявал местните данъци и такси в отчетите на дружеството, а вторият е надчислявал наеми за използването на площи, които са публична общинска собственост.
Заради това, че отчетът на "Топлофикация-София" ЕАД не е заверен от експерт-счетоводител, се предлага той да не бъде приет. Освен това членовете на съвета на директорите, които са управлявали дружеството до 22 декември миналата година, няма да бъдат освободени от отговорност. Поради неизпълнението на решение на Столичния общински съвет от страна на съвета на директорите на "Софийски имоти" ЕАД, се предлага той да не бъде освободен от отговорност, а финансовият отчет да бъде приет. Поради неефективно управление на фирмата се предлага съветът на директорите на "Галатея - 2002" ЕАД да не бъде освободен от отговорност, а завереният финансов отчет на дружеството да бъде приет.
Заверените съгласно Търговския закон отчети на "Озеленяване" ЕАД и на "Столичен автотранспорт" ЕАД се предлага да бъдат приети, но членовете на съвета на директорите да не бъдат освободени от отговорност докато не приключат прокурорските проверки в двете дружества. Лоша оценка за работата на ръководителите на "ДКЦ 10 - София" ЕООД, "ДКЦ 29 - София" ЕООД и "ДКЦ 30 - София" ЕООД, неосвобождаването им от отговорност се предлага в доклада, който предстои да бъде гласуван от Столичния общински съвет. В документа се препоръчва и смяната на управителите на ДКЦ 10 и
ДКЦ 30. Изработване на оздравителна програма за работата на дружествата се иска от управителите на "ДКЦ 16 - София", "ДКЦ 15 - София", "ДКЦ 25 - София", "ДКЦ 27 - София", както и от изпълнителните директори на Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация на деца с церебрална парализа "Св. София" и на Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация - Бухово. Предлага се ликвидацията на медицинските центрове с номера 4 и 7, а управителите им да не се освобождават от отговорност. Според доклада балансът на "Медицински център 4 - София" ЕООД не трябва да бъде приет, тъй като не отразява действителното финансово състояние на дружеството. Да не се освобождават от отговорност и управителите на "Дентален център 1- София" ЕООД, "Медикотехнологична лаборатория" и "Дентален център 16 - София" ЕООД, се предлага в доклада.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg