EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сняг и хаос в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сняг и хаос в Европа

mail17:30 | 21.12.2010прегледи 872 коментарикоментари 0


Европа остава в плен на студената вълна и снеговете. От онзи ден снегът затруднява съществено работата на повечето европейски летища - във Франция, Белгия, Германия и Великобритания.
Над 1500 полета бяха отменени за два дни от летище Франкфурт в Германия заради студената вълна.
Хаосът в пътния, железопътния и въздушния транспорт заради снега и ниските температури продължава и във Великобритания
ЕК изрази "изключителна загриженост" във връзка големия брой нарушени полети в Европейския съюз, които основно са предизвикани от обилните снеговалежи, но в някои случаи и от недобра организация на работата на инфраструктурата, свързана с гражданската авиация.
През последните няколко дни станаха все по-ясни инфраструктурните проблеми, свързани с наземното обслужване на пътниците при необичайни климатични условия. На сегашния етап изглежда, че това е слабото звено във веригата, което при натиск, в случая климатичен, допринася за поява и на по-тежки
проблеми, изтъкна той.Според ЕК трябва да има сигурност, че обслужващите гражданската авиация инфраструктури като летища и железници осигуряват във всякакви климатични условия необходимите услуги и отговарят на минимум изисквания.

Френският въздушен превозвач  Air France-KLM обяви, че е претърпяла загуби между 25 и 25 милиона евро заради лошото време през декември, което парализира парижките летища, предаде Франс прес.Компанията е настанила в хотели 4000 пътници в очакване на техния полeт, уточни изпълнителният директор на компания Пиер-Анри Гуржон в ефира на радио "Европа 1".
Обилни снеговалежи в понеделник предизвикаха силни нарушения в транспортния трафик във Франция, предизвиквай анулирането на 30 на сто от полетите от летищата "Орли" и  "Роаси". Въведена бе частична забрана за движението на камиони и имаше големи закъснения в графика на обществения транспорт и
влаковете.


Тагове: сняг, хаос, Европа
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg