EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сняг и вятър в страната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сняг и вятър в страната

mail11:15 | 27.11.2013прегледи 863 коментарикоментари 0


Силните ветрове, придружени с мокър сняг, предизвикаха многобройни повреди по електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Скъсани от силния вятър проводници, обледявания, начупени изолатори и паднали дървета са причина, към 11:00 часа днес, без електрозахранване да са над 12 хиляди клиенти в 40 населени места на територията на областите Русе (16 населени места), Габрово (9), Велико Търново (9) и Разград (6). Екипи работят за отстраняване на всички аварии. Очаква се в рамките на деня електрозахранването на всички населени места да бъде възстановено.

Летище София работи при зимни условия. Със закъснение около два часа излитаха самолетите от летище "София", става ясно от информация в сайта на аеропорта. Анулиран е полетът за Брюксел. Пристигащите самолети кацат по график. Летище "София" преустанови полетите от 6.00ч. тази сутрин за почистване на пистата, съобщиха от аеропорта. Поради обилния снеговалеж летателното поле за кратко време се покри с 10 см сняг. До момента снегорините са преминали осем пъти по пистата за излитане и кацане и са почистили 1 800 000 кв. м заснежена площ. С химикали са обработени 500 000 кв. м. Спирачният път е в норма. От 9.00 ч. самолетите излитат след извършване на антиобледенителни процедури. Кацането е нормално.
Пристанището и каналът във Варна са затворени, съобщи ръководството на корабния трафик в града. Причината е силният вятър, чиято скорост е 9 метра в секунда с пориви до 11 метра в секунда.
15 снегорини почистват АМ „Хемус“ от изхода на София до тунел „Топли дол“.  Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Всички моторни превозни средства, пътуващи през прохода „Петрохан“ трябва да бъдат с вериги. Задължително с вериги трябва да са и леките автомобили през прохода „Рожен“.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg