EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Снимката –победител за Източните Родопи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Снимката –победител за Източните Родопи

mail08:00 | 05.11.2013прегледи 911 коментарикоментари 0


Четирима са победителите в третото издание на конкурса „Източните Родопи – вкуси дивата природа“, организиран от „Новото тракийско злато“ (НТЗ): Анахид Чальовска, Васил Анастасовски, Оля Стоянова и Херман ван дер Хаарт.
В раздела за пътеписи Анахид Чальовска печели първа награда (уикенд за двама в Природозащитния център „Източни Родопи“) за пътеписа си „Откраднати мигове“. Анахид е преводач по професия. Съпругът й се интересува от фотография и тя го е придружила това лято на фотопленер в Източните Родопи. Красотите на района са я вдъхновили да участва за първи път в конкурс за пътеписи. “Родопите са най-красивата планина в България и всеки българин трябва да ги посети“, казва Анахид. Снимките в отличения й пътепис са на Милен Чальовски.

Победил в раздела за снимки е Васил Анастасовски за снимката му „Устра“. Наградата му е уикенд за двама в “Дивата ферма“ в Горно поле. Васил е от Кърджали. По професия е ИТ-специалист, а фотографията му е хоби. Тайното гласуване отреди на Васил и още едно отличие в конкурса – трета награда за снимката му „Дяволският мост“.
Второто място е за Херман ван дер Хаарт (Холандия) за снимката му на малък воден бик. Това е първото чуждестранно участие в конкурса на НТЗ.
Второ и трето място в конкурса за пътеписи са за Оля Стоянова за пътеписите й „За Лисиците, черните щъркели и камъните, които си тежат на мястото“ и за „Дъждовница, Снежинка и други годишни времена в Родопите“. Оля е журналист и автор на книги, една от най-известните от които е „Пътеводител на дивите места“ (в съавторство със съпруга й Живко Джаков).
zoom_sss


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg