EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Снет е червеният код при Харманли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Снет е червеният код при Харманли

mail16:05 | 18.05.2012прегледи 519 коментарикоментари 0


Снет е червеният код за тревога за река Марица при Харманли, съобщи МОСВ. Според последната информация от Системата за ранно предупреждение от наводнения за водосбора на реките Марица и Тунджа, постъпила в Оперативното звено на МОСВ, кодът за тревога е понижен до оранжев за река Марица при Харманли и жълт за реките Марица при Пловдив, Първомай и Свиленград, Сазлийка при Гълъбово и Тунджа при Ямбол и Елхово.
Според данните от Системата за предупреждение за опасни явления «Европа», поддържана от НИМХ за България, за днес, 18 май, е обявен оранжев код за количеството очаквани валежи за областите Хасково, Кърджали, Пловдив и Смолян и жълт код за утре, 19 май, за всички 16 области в източната половина на страната.
Предупреждението, което МОСВ изпрати до Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и областните управители, е за повишено внимание към поречията на реките Марица, Тунджа, Арда, Места, Искър, Осъм и Янтра.
МОСВ активира 24-часов режим на работа на Оперативното звено за предотвратяване на опасности от вредното въздействие на водите във връзка с постъпила от НИМХ информация за интензивни валежи в поречията на реките Марица, Тунджа и Арда. При всяка промяна в състоянието на водите, свързана с опасност от вредното им въздействие, МОСВ ще предоставя своевременно допълнителна информация.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg