EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Снежни бури и наводнения в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Снежни бури и наводнения в Европа

mail10:45 | 27.01.2014прегледи 517 коментарикоментари 0


Въпреки сравнително мекото време в по-голямата част от Франция, на места метеорологичните условия са изключително тежки. В седем департамента в Югозападна Франция е обявен оранжев код за опасност от наводнения. През последните 48 часа в южната и западната част на страната имаше тежки наводнения. В момента нивото на водите се понижава, но опасност от повишените речни нива обаче продължава да има в седем департамента в региона. Според властите засега материалните щети от наводненията са умерени.
Във Великобритания също метеоролозите отправиха предупреждения за риск от наводнения през тази седмица. Жителите на Кобам, Съри, са съобщили, че бурята, която бушуваше в Кент, Съсекс и Съри в неделя следобед, е довела със себе си изключително мощно торнадо, което е нанесло щети на сградите.
В неделя 13 хиляди дома във Великобритания останаха без електричество заради силните бури. Бурята, която засегна Кент, Съсекс и Съри в неделя следобед, доведе със себе си силно торнадо. Няма съобщения за пострадали. Местни жители съобщават, че силните ветрове са вдигали дребни животни във въздуха. Метеоролозите предупреждават, че има опасност от наводнения от реки в югозападните и южните райони, а части от Уилтшир, Дорсет, Хемпшир, Западен Съсекс, Западен Бъркшир и Съри ще продължат да бъдат застрашени от наводнения от подпочвени води.
В същото време Източна Европа бе връхлетяна от студове и снеговалежи. Температурите в Полша се понижиха до минус 24 градуса. За последното денонощие от премръзване са загинали 11 души. Местните власти спешно организират приюти за бездомните, както и пунктове за раздаване на гореща храна по улиците на градовете.
В същото време в Румъния бе обявен червен код за опасност. Заради силните снеговалежи бяха затворени три автомагистрали, на много трасета заради катастрофи са се образували километрови задръствания. Влаковете вървят със закъснение от разписанието, а автомобилният трафик в градовете е силно затруднен заради натрупването на сняг. Дунав мост, който съединява Румъния с България, бе затворен.
Близо 5000 румънски войници бяха мобилизирани, за да разчистят снега по пътищата на Румъния след образуването на снежна покривка с височина около половин метър.
Десетки пътища в Румъния, включително трите основни магистрали, са затворени заради снежната буря. Засега източната и южната част на страна са най-силно засегнати от снеговалежите.
Обилният сняг и силните ветрове станаха причина за прекъсване на електричеството в 27 области около столицата Букурещ.
Междувременно, магистралите са затворени, за да се предотвратят задръствания по пътищата към Букурещ.
Обичайно натоварените пътни артерии в Букурещ са безлюдни, тъй като заради снеговете много шофьори са се отказали да излизат с колите си.
В много части на Румъния училищата в понеделник и вторник ще бъдат затворени./Агенция "Фокус"
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg