EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Смолян: Проекти за 21 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Смолян: Проекти за 21 млн. лв.

mail18:05 | 24.10.2016прегледи 657 коментарикоментари 0


Община Смолян подготвя проекти на стойност 21 млн. лв. по Оперативна програма "Региони в растеж". През следващата година ще започне изпълнението на амбициозните проекти, с които обликът на Смолян ще се промени осезаемо. Това заяви в интервю за БТА кметът на общината Николай Мелемов.

Като важни инвестиции за развитието на общината кметът посочва изграждащият се обходен път на Смолян, санирането на жилищните блокове, откриването на преобразения плувен басейн, плановете за прокарване на трета лента частично по пътя Смолян-Асеновград, приключилата рехабилитация на важни пътни артерии.

Подобряването на транспортната достъпност ще бъде стимул за туризма, на който Смолян залага за икономическото съживяване на региона, отбелязва кметът. Той е категоричен, че увеличение на местните данъци за 2017 г. не се предвижда и няма да се прилага, докато не се повиши жизненият стандарт на хората в планината.

През 2016 г. започнахме саниране на 28 блока, за догодина имаме подготовка за още над 30. С тях ще се промени обликът на целия град. Общината има ангажимент след приключване на санирането да се заеме с вертикалната планировка около блоковете, отбелязва Мелемов.

Общината вече е стабилизирана финансово според оценката на Николай Мелемов:

Взехме облигационен заем от 10 млн. лв., с който изчистихме всички възможни други задължения. Този заем с ниска лихва ще го изплащаме постепенно, т.е. вече има предвидимост. Нямаме повече никакви задължения извън заема.

Николай Мелемов е втори мандат кмет на Смолян. Той е роден на 10 юни 1963 г. в с. Полковник Серафимово. Завършил е ветеринарна медицина в Харков и Факултет "Национална сигурност" на ВИПОНД-София. Бил е депутат в 41-о НС.

Община Смолян отбелязва днес своя празник. Градът празнува 104 г. от Освобождението на Родопите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg