EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Смолян иска по-ниска цена на дървесината

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Смолян иска по-ниска цена на дървесината

mail11:09 | 29.09.2015прегледи 1496 коментарикоментари 0


Да бъде намалена цената на падналата иглолистна дървесина за физически лица, поиска от името на областния управител Недялко Славов, заместник-областният управител Зарко Маринов на провелата се среща във връзка с разчистването на падналата дървесина следствие на бедствието през март тази година.
Горските стопанства от най-засегнатите райони в областта подадоха актуална информация за количествата на инвентаризираната и реализираната дървесина от извършената санитарна сеч. От докладите на държавните горски стопанства в област Смолян става ясно, че въпреки усилената работа до момента, голяма част от снеголомната и снеговалната дървесина следствие на бедствията от началото на 2015 година ще остане неусвоена. Поради липса на интерес от страна на фирмите, броят на сключените договори до началото на септември в ДГС–Смолян e едва 17, докато в ДГС–Златоград те са 75, в ДГС–Смилян - 74, а в ДГС–Славейно-27. От справката става ясно, че най-малки количества снеголомна и снеговална дървесина са инвентаризирани и усвоени в ДГС–Смолян. Към началото на септември в ДГС–Смолян, по сключени договори, е усвоена едва 3194 пл.куб.м. – лежаща маса от инвентаризирана 25213 пл.куб.м, докато в ДГС–Златоград усвоената дървесина, по сключени договори, е 101394 пл.куб.м. – лежаща маса при инвентаризирана121415 пл.куб.м. В ДГС–Смилян към началото на септември количествата усвоена дървесина, по сключени договори, възлизат на 38452 пл.куб.м. – лежаща маса при инвентаризирана 49303пл.куб.м., а в ДГС – Славейно усвоените количества дървесина, по сключени договори, възлизат към началото на септември на 15334 пл.куб.м. – лежаща маса от инвентаризирана 29622 пл.куб.м.
На срещата заместник-областният управител Зарко Маринов поиска информация още и за разчистването на просеките на далекопроводите на електроразпределителното дружество EVN и Електроенергийния системен оператор (ЕСО). Директорът на РДГ – Смолян инж. Венцислав Фурлански и представителите на горските стопанства декларираха, че служителите на EVN работят усилено, за да не се допускат аварии заради скъсани далекопроводи./Област Смолян
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg