EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Смартфоните събудиха пазара на мобилните телефони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Смартфоните събудиха пазара на мобилните телефони

mail10:40 | 13.08.2010прегледи 827 коментарикоментари 0


Продажбите на мобилни телефони по света са нараснали с 13,8 на сто през второто тримесечие на годината, следвайки силния растеж, очертал се в началото на годината на този пазар заради успешното представяне на смартфоните (+50,5 процента), съобщи днес изследователската и консултантска компания Gartner, цитирана от Франс прес.
През първото тримесечие продажбите вече отчетоха скок със 17 на сто.
От април до края на юни в света са били продадени 325,6 милиона мобилни телефона, от които 61,6 милиона са били смартфони, тези мултифункционални комуникационни устройства, които позволяват да се сърфира из интернет и да се свалят приложения (музика, игри, видеоклипове и т.н.).
В общия обем на продадените телефони финландската Nokia продължава да бъде лидер на пазара, макар че позициите й са се свили до 34,2 на сто от продажбите през второто тримесечие в сравнение с 36,8 на сто преди година.
Южнокорейската група Samsung е укрепила резултатите си, заемайки второ място (20,1 на сто от дела на пазара за сегашното второ тримесечие спрямо 19,3 на сто преди година), докато сънародничката й LG, класираща се на трето място, продължава спада си (9 на сто спрямо 10,7 на сто).
Производителят на популярния смартфон Blackberry - канадската компания Research in Motion - все така жъне успехи. Продажбите му са нараснали с 46,2 на сто през второто тримесечие, запазвайки четвърто място.
Apple със своя iPhone също се радва на силно увеличение на продажбите - с 60,8 на сто, но то все пак е по-малко от очакваното заради проблеми с акциите, отбелязват експертите на Гартнър.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg