EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Смартфон с функции на кредитна карта от Google

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Смартфон с функции на кредитна карта от Google

mail11:45 | 18.11.2010прегледи 778 коментарикоментари 0


Потребителите в САЩ вече ще имат възможност да избират стоки и да плащат покупките си чрез своите смартфони, предаде ИТАР-ТАСС.
Новата операционна система за смартфони Android 2,3 прави възможно продуктите на Google да заменят обикновените банкови карти. Новият продукт ще излезе на американския пазар след няколко седмици, съобщи снощи ръководителят на компанията Ерик Шмид.
Преимуществото на новия продукт е съчетаването в смартфона на функциите на безналично разплащателно средство и възможността за самостоятелно търсене на стоките и услугите, които са необходими на потребителя.
"Представете си, че не въвеждам дума в "прозореца" за търсене. Вместо това телефонът сам постоянно ми изпраща необходимата информация", уточни Шмид. Търсенето се задава с гласова команда.
"Казвам на телефона, че ми е необходим, например, нов панталон. Продължавам да си вървя по улицата и получавам нужната информация", обяснява Шмид.
Смартфоните могат да бъдат оборудвани и със сензори, които сравняват бар-кодовете на стоките и достъп до безжична система за безналични плащания.
Вече се използват подобни приложения на смартфоните, но Google е първата компания, която обещава на потребителя възможност да намира и плаща стока без да му се налага да влиза в магазин и да използва банкова карта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4156