EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Google отчете ръст на печалбата, но спад на приходите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google отчете ръст на печалбата, но спад на приходите

mail18:21 | 27.04.2009прегледи 712 коментарикоментари 0


google+pixЧистата печалба на американската интернет корпорация Google през първото тримесечие на 2009 е нараснала с 9 на сто до $1.42 млрд. или $4.49 на акция.
За същите три месеца на миналата година тя спечели $1.31 млрд. или $4.12 на акция, съобщи АFP.
Гигантската интернет търсачка обаче отчита за първи път в историята си спад на оборота спрямо предходните три месеца след години наред на изключителен растеж.
През първите три месеца на година тя има приходи за $5.51 млрд. долара - увеличение с 6 % спрямо същия период на миналата година, но спад с 3% спрямо четвъртото тримесечие на 2008.
Резултатите на базираната в Маунтин Вю, Калифорния компания са по–добри от очакванията на анализаторите предвид рецесията в САЩ и спада на разходите за реклама в глобален мащаб.
"Google показва добри резултати за тримесечието предвид дълбоката рецесия", коментира главният изпълнителн директор Ерик Шмид.
Добрите резултати се дължат главно на Google.com, обявиха от компанията. Притежаваните от Google сайтове са генерирали приходи от $3.7 млрд.
Това е увеличение от 9% на годишна база. Приходите извън САЩ възлизат на $2.88 млрд. Според Шмид компанията е добре позиционирана предвид спада в разходите за реклама, което удари жестоко много компании. "Ориентирането към рекламодателите към онлайн рекламата ни дава голямо предимство", каза той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg