EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Служител на Ковачки пое Мини Марица Изток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Служител на Ковачки пое Мини Марица Изток

mail08:30 | 21.01.2014прегледи 1397 коментарикоментари 0


С решение на борда на БЕХ от днес "Мини Марица изток" е с нов изпълнителен директор. Инженер Георги Златев, който ще ръководи най-голямото държавно въгледобивно дружество в страната, досега беше директор на "Брикел", собственост на Христо Ковачки. За БНР инженер Златев заяви, че е консултирал предложението за новия си пост с досегашния си работодател.

Поканата към него да оглави "Мини Марица изток" дошла от БЕХ, който е принципал на дружеството. На въпрос на БНР дали неговият предшественик е бил освободен след политически натиск от местни лидери на управляващата партия, Георги Златев заяви, че не знае какви са причините за смяната, но към него не са били поставяни никакви условия като например финансиране на партии или предизборни кампании или пък за вмешателство в кадруването и би се радвал да не изпада в подобна ситуация.

Новият директор тепърва ще се запознава с финансовото състояние на дружеството, с инвестиционната и ремонтната му програма.

Преди дни Андон Андонов – депутат от ГЕРБ съобщи в Стара Загора, че "Мини Марица изток" имат да получават от длъжници 120 милиона лева.

По повод бъдещи законодателни промени, които ще ограничат употребата на въглища в България, Георги Златев коментира, че за държава като нашата на този етап това е невъзможно. Брикетите, производство на "Брикел", могат постепенно да започнат да се използват единствено в индустрията.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg