EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Служебното правителство в срок

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Служебното правителство в срок

mail10:03 | 07.03.2013прегледи 349 коментарикоментари 0


Трудностите на България в момента могат да бъдат преодолени чрез мерки за развитие на икономиката и за контрол върху безработицата, подчертаха по време на срещата си в Брюксел президентът Росен Плевнелиев и председателят на Европейския парламент Мартин Шулц. Двамата са обсъдили ситуацията в страната ни преди предстоящите предсрочни парламентарни избори. „Обсъдихме аспектите на следващия преходен период за България до новите избори и съставянето на ново правителство от следващото 42-ро Народно събрание. Коментирахме и някои аспекти на изборите и как да се вземат всички мерки за гарантиране на европейски, почтени и честни избори“, информира държавният глава след срещата, с която приключи работното му посещение в Брюксел.

„Служебното правителство ще си свърши работата, както се е случвало и по-рано в българската история“, категоричен беше президентът Росен Плевнелиев в съвместното си изявление с Мартин Шулц. Той изрази надежда за позитивна предизборна кампания, в която проблемите на хората да бъдат посочени, да бъдат намерени решения и да бъдат поети ясни ангажименти, „за да може от първия си ден новият парламент да работи по важното законодателство“.
Председателят на ЕП изрази надежда, че служебното правителство ще може да работи при условия на стабилност. „Президентът е изправен пред трудна задача, гарантирам подкрепата на Европейски парламент през идните седмици", заяви Мартин Шулц. „Най-доброто правителство е това, което се ползва с широката подкрепа на гражданите, с голямо мнозинство в парламента, резултат от широк мандат на гражданите“, подчерта още Шулц.
Служебното правителство ще бъде обявено в пълния си състав в конституционно установените срокове, категоричен беше президентът Плевнелиев в отговор на журналистически въпрос. Държавният глава коментира, че в България има достатъчно професионалисти, които могат да поемат отговорност. „Надявам на тях да им бъде даден шанс да могат да си свършат работата, както и на всяко друго правителство“, допълни президентът. По думите му, 42-ият парламент трябва да има волята да излъчи силно и легитимно "истинско" правителство, което да се ползва с широка подкрепа, да бъде готово за реформи и да взема тежки решения.
Пред медиите президентът отново заяви, че българският комисар Кристалина Георгиева ще продължи да изпълнява своите ангажименти в Брюксел./Президентска пресслужба
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161