EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Служебен кабинет за 78 дни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Служебен кабинет за 78 дни

mail14:00 | 31.05.2013прегледи 506 коментарикоментари 0


Президентът Росен Плевнелиев днес оцени работата на назначеното от него правителство, като отбеляза постигнатото в различни сфери – правосъдието, електронното управление, културата. Постави акцент и върху приемането на правила за управлението на средствата на предприятията с над 50 на сто държавно участие в капитала.
В областта на енергетиката държавния глава акцентира върху поръчания от кабинета пълен международен анализ на сектора, който „осветли всички по веригата“, а служебното правителство успя да предприеме ефективно мерки в посока на либерализацията на енергийния пазар. Президентът отбеляза, че е дадена прозрачност на близо 200 договора в сектора.
Като принос на кабинета той отбеляза, че за малкия и средния бизнес бяха увеличени авансовите плащания по ОП „Конкурентоспособност“, повече от 300 млн. лева бяха предоставени под формата на нисколихвени кредити. Помощта по програмата за енергийно обновяване на жилищните сгради е увеличена до 75%. В ускорен порядък се е работило по големите инфраструктурни проекти. До края на юни ще бъде завършена АМ „Тракия“, на 14 юни ще бъде открит завършеният Дунав мост 2, а през следващите месеци се очаква да приключи работата по Лот I на АМ „Струма“, по участъка на Софийския околовръстен път до гара Яна и по участъка на АМ „Хемус“ между Шумен и Белокопитово. Разработени бяха и електронни досиета на големите инфраструктурни проекти, което дава възможност за „тотална публичност и контрол къде се харчат големите пари на нацията“, каза още президентът.
До две седмици ще започнат и преговорите с ЕК по Партньорското споразумение за средствата по следващия програмен период след 2014 година, обяви държавният глава.

 снимка:Пресцентър на президента


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1071