EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Словения заплаши с ново вето Хърватия за ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Словения заплаши с ново вето Хърватия за ЕС

mail16:15 | 11.06.2010прегледи 1579 коментарикоментари 0


Спорът между Словения и Хърватия  за  възобновяване на  дейността  на  Люблянска банка в Хърватия  може да доведе до словенско вето на ключово споразумение  в преговорите на Загреб  с ЕС,  заяви говорителят  на  министерството на външните работи на Словения  Милан Балажич, предаде македонската агенция МИА.
Словенското министерство на финансите повтори вчера, че вижда в  Банката за международни разплащания  в Базел  единствено място  за  решаване на спора  с дълга на  Люблянска банка  към  спестителите извън Словения  в бившите югославски републики.
Според  министерството  Любляна продължава да смята въпроса за старите валутни спестявания  като въпрос за наследството на Югославия.  В интервю за словенския вестник "Фнанце" Балажич посочи, че този въпрос  трябва да бъде решен преди Словения  да се съгласи  със затварянето на главата  за свободен поток на капитали.
Хърватските медии съобщават, че  Словения ще поиска разрешение  Нова люблянска банка да работи в Загреб. 
Официалната словенска позиция е, че Любляна  след разпадането на Югославия  през 1991 г. е гарантирала само  валутните  депозити на своите граждани, а не депозитите  във филиалите в другите републики.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158