EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Словакия с интерес към морските курорти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Словакия с интерес към морските курорти

mail17:30 | 14.11.2012прегледи 646 коментарикоментари 0


Министър-председателят Бойко Борисов, заедно с премиера на Словашката република Роберт Фицо, официално откриха VI международна кооперативна борса в град Нитра. „Нашите държави от години провеждат активен диалог помежду си, подкрепят се. Сега трябва да успеем да предадем това доверие, за да се кооперират и представителите на бизнеса. Когато бизнесът усеща доверието и подкрепата, която оказват двете ни правителства, по-лесно взима решения за инвестиции, защото разчита, че дори и да възникнат проблеми, те винаги биха могли да се решат“, допълни Борисов. По думите му, за развитие и улесняване на бизнеса, в България се работи активно за поемане на част от дейностите и услугите от електронното правителство, като по този начин се предоставят възможности за преки контакти между общини и фирми. „Спрямо приоритетите си двете държави работят в развитието на иновациите, селското стопанство, електрониката, автомобилостроенето. Словакия е сред страните, които проявяват интерес към нашите морски курорти, затова представителите на бизнеса у нас биха могли да работят в посока предоставяне на още по-добри условия на пристигащите туристи. Има възможности и за развитието на туризма в Словакия –да се прави по-голяма реклама, чрез която да бъде привлечен интересът на повече българи, да се дава яснота за възможностите, с които разполага вашата страна, да си помагаме взаимно в развитието на икономиката“, категоричен е премиерът Бойко Борисов.

„За мен е чест да приветствам Борисов в древна Нитра - център на културата, средище на VI Международна кооперативна борса. Неслучайно тази година наш партньор е именно България – страна с политическа, финансова и икономическа стабилност“, каза в приветственото си слово министър-председателят на Словакия Роберт Фицо.
„В борбата с кризата нашите две правителства прилагат сходни практики, има условия за добро взаимноизгодно сътрудничество, активно разговаряме с представителите на бизнеса“, допълни той. По думите му неговото правителство прилага стратегия за развитието на стопанската политика, както и активни дейности, подкрепящи експорта, за изпълнението на проекти в полза на бизнеса. „Днес тук има представители от 15 български фирми. Стокообменът между Словакия и България има растеж – за последните 5 години се е увеличил 5 пъти, като са добри показателите – наблюдаваме половин милиард евро положително салдо, благодарение на които, заедно бихме могли да преодолеем кризата“, убеден е Роберт Фицо. Премиерът Бойко Борисов и водената от него делегация са на двудневно официално посещение в Словашката република./Пресцентър Министерски съвет
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg