EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Словакия препродава част от газовия оператор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Словакия препродава част от газовия оператор

mail17:45 | 25.10.2012прегледи 370 коментарикоментари 0


Словашкият премиер Роберт Фицо даде зелена светлина за продажбата на миноритарния дял, притежаван съвместно от френската газова компания GDF Suez и германската E.ON Ruhrgas в основния словашки газов оператор SPP, в който държавата има дял от 51%, предаде Франс прес.
Фицо блокира проекта миналата седмица, настоявайки GDF и Е.ОN Ruhrgas да се откажат от намеренията си да увеличат цените на газа. Той се отказа от решението си, след като получи уверенията на потенциалния купувач на миноритарния дял. GDF и Е.ОN Ruhrgas държат 49% от газовия оператор от 2002 и освен това упражняват контрола над управлението на дружеството.
Двете компании преговарят за продажбата на дела си на чешкия Енергиен и индустриален холдинг (ЕРН). Приключването на трансакцията беше обусловено от зелената светлина на правителството. Фицо уточни, че чешкият холдинг е обещал да остави без промяна догодина цените на газа за домакинствата. Той отбеляза, че окончателната цена на газа ще бъде определена догодина от държавния енергиен регулатор (URSO).


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg