EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сливат се London Stock Exchange и Deutsche Börse

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сливат се London Stock Exchange и Deutsche Börse

mail12:55 | 16.03.2016прегледи 919 коментарикоментари 0


В сряда беше постигнато споразумение за цялостно сливане на London Stock Exchange Group PLC и Deutsche Börse AG, което ще доведе до създаването на най-големия оператор на пазарите на ценни книжа в Европа с пазарна капитализация от над 30 млрд. долара.

Според договора за сливане ще бъде създадена нова британска компания – UK Topco, като 45,6% от нея ще бъде собственост на London Stock Exchange (LSE), докато акционерите в Deutsche Börse ще притежават останалите 54,4% от новия пазарен оператор за търговия с ценни книжа.

Двете водещи борсови компании в Лондон и Франкфурт обявиха в сряда успешната сделка, след като техният първи опит за подобно споразумение беше преди близо 16 години. Те отбелязаха, че сливането ще доведе до потенциални икономии в размер на 450 млн. евро на година.

Акционерите в LSE ще получат от новата компания UK Topco по по 0,4421 акции за всяка тяхна досегашна акция от Лондонската борса, докато тези на Deutsche Börse ще получат по един дял от UK Topco за всяка тяхна акция в немския борсов оператор.

Обединената компания ще бъде на стойност от около 30,5 млрд. долара въз основа на цените на акциите на двете досегашни компании при затваряне на търговията във вторник.

През миналия месец двата водещи оператора за търговия с ценни книжа обявиха, че са стартирали преговори за тяхното евентуално сливане. По това време и техният американски конкурент – Intercontinental Exchange Inc., оперираращ на New York Stock Exchange, заяви, че обмисля да отправи своя оферта към London Stock Exchange. Имаше слухове, че и CME Group Inc., оперираща на борсата в Чикаго, може да прояви интерес към подобна сделка.БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4094