EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сливането на Ембраер & Боинг одобрено

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сливането на Ембраер & Боинг одобрено

mail10:34 | 14.01.2019прегледи 3544 коментарикоментари 0


Бразилският президент Жаир Болсонаро каза, че няма да се противопостави на сливането между бразилския авиоконструктор Ембраер и американския гигант Боинг, предадоха световните агенции

Болсонаро реши по време на заседание на правителството да даде зелена светлина на този проект на стойност 5,2 милиарда долара. До неотдавна той все още имаше резерви към него.

"Президентът беше информиран, че различните сценарии са били разгледани внимателно и че финалното предложение запазва суверенитета и защитава националните интереси на Бразилия. В този контекст правото на вето няма да бъде упражнявано", се казва в изявление на бразилското президентство.

"Ясно е, че суверенитетът и националните интереси са запазени, подчерта Болсонаро в туит.

Двете компании се поздравиха след тази новина. В съвместно изявление Ембраер и Боинг приветстваха съгласието на бразилското правителство за това стратегическо асоцииране, което ще позволи на двете компании да стимулират своето развитие на световните авиопазари.

Трети самолетоконструктор в света с близо 6 милиарда долара приходи и 16 000 служители, Ембраер беше приватизиран през 1994 г. Компанията произвежда граждански, военни и бизнес самолети.

Споразумението предвижда Боинг да поеме контрола върху "гражданските" дейности на Ембраер за 4,2 милиарда долара, което ще му позволи да контролира 80 процента от капитала на новата група. Останалите 20 процента ще бъдат контролирани от бразилската компания. Военните самолети бяха изключени от споразумението заради противопоставянето на правителството да отстъпи на чужда сила активи в сектора на националната сигурност.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4149