EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Следващата сделка Google & Twitter?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Следващата сделка Google & Twitter?

mail06:59 | 15.06.2016прегледи 2212 коментарикоментари 0


След обявяването на сделката за покупка на LinkedIn от Microsoft, Питър Гарнри, ръководител „Стратегии при ценните книжа“ в Saxo Bank коментира възможността Google да купи Twitter преди края на годината:

„Сделката за купуването на LinkedIn от Microsoft очевидно повдига въпроса дали предстоят още придобивания в технологичния сектор. Можем да видим при активността на предварителната сесия, че акциите на Twitter се покачват почти с 5% и това доста изкушава да заключим, че Twitter ще има същата съдба като LinkedIn. Трудно е в дългосрочен план да се види реално Twitter като самостоятелна компания. Те са уязвими към доминацията на Facebook, който има повече от 1,4 милиарда потребители, докато Twitter все още изостава значително по-надолу с около 350 милиона потребители. Ние знаем, че Twitter има трудности да увеличи потребителите си; годишното ниво на растеж в момента е близко до нулата.

Но, както споделих няколко пъти, и причината, поради която ние заехме дълга позиция при Twitter, е, че през последните 4 или 5 тримесечия Twitter действително успя да повиши значително своята рентабилност на паричния поток. Ако погледнете, освен всички счетоводни приходи, на база паричен поток, Twitter се подобрява бързо и смятам, че те имат много различни начини да монетаризират мрежите си дори още повече. Въпросът е кой може да купи Twitter в този момент? Една от тези компании, която среща реално затруднение да се позиционира силно в сферата на социалните медии, е Google. Google опита с Google+ да се конкурира с Facebook – и се провали напълно – и мисля, че Twitter може да бъде добра покупка за Google и добра платформа-мрежа, която наистина да се разшири. Ние продължаваме да имаме дълги позиции в Twitter и в момента залагаме повече, че това ще бъде придобиването преди края на годината. Смятам, че съотношението риск/печалба е доста привлекателно при акциите на Twitter.“

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886