EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

След победата на Тръмп + коментари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

След победата на Тръмп + коментари

mail09:39 | 10.11.2016прегледи 3445 коментарикоментари 0


Сенаторът демократ Бърни Сандърс заяв, че той и другите прогресивни политици в САЩ са готови да работят с новоизбрания президент на страната Доналд Тръмп, предаде Marketwatch.
Бившият кандидат за президент на страната от Демократическата партия заяви, че може да открие общи позиции, ако Тръмп „е сериозен що се отнася до политиките, които целят подобряването на работещите семейства в страната“. Въпреки това „ако той следва расистки, сексистки, ксенофобски политики и такива, които са насочени срещу околната среда, то ние ще им се противопоставяме енергично“, заяви Сандърс.
Според Сандърс Тръмп е спечелил заради гнева на средната класа в САЩ и гласоподавателите са били разочаровани от статуквото и от икономическото неравенство. „На хората им е омръзнало от дългите работни часове и от ниските заплати. От това , че добре-платените работни места отиват в Китай и на други места с по-ниски заплати, от милиардерите, които не плащат подоходен данък и от това, че не могат да си позволят за децата висше образование, докато богатите стават дори още по богати“, смята той.

„Кой сега може да спре Тръмп?“, се питат в редакцията на националния ежедневник Die Zeit, подчертавайки, че „изборите в САЩ са спечелени от човек, който презира демокрацията“.
Настроението в редакцията на вестник Die Welt също не е особено оптимистично. „САЩ избраха човек, който иска да разруши „старото“, без обаче да каже какво ще дойде на негово място. А последиците за света все още не са известни“.
„Това е огромен пробив в САЩ: Доналд Тръмп извоюва сензационна победа в президентските избори. В момента на най-големия му триумф, той е скромен. Но какво планира оттук насетне?“, питат колумнистите на авторитетното издание Der Spiegel.
"Вярвахме, и предварителните резултати ни караха да се чувстваме сигурни, че американците няма в крайна сметка да предоставят най-влиятелния пост на земята на неуравновесен фанатик, сексуален хищник и натрапчив лъжец", пише за вестник The Guardian британският журналист Джонатан Фридланд, известен и с псевдонима си Сам Боурн.
"Годишното посещение на ирландския министър-председател в Белия дом се приема за даденост, но не трябва. Нивото на достъп, което се предоставя на Ирландия всяка година, е обект на зависк от страна на много други малки народи. Въпреки това водещи ирландски политици чакат на опашка да критикуват поведението на Тръмп по време на президентската кампания, а той не е човек, който приема критиката лесно", коментира вестник The Irish Times, размишлявайки ак президентството на Доналд Тръмп ще засегне Ирландия.
"Правителството на Гърция се опитва да омаловажи спекуциите, че избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените американски щати ще промени външната политика на Вашингтон спрямо Гърция и по-рано заявената подкрепа за облекчаване на гръцкия дълг спрямо европейските кредитори", обвинява властта онлайн изданието на вестник Kathimerini.
"Шведската фондова борса реагира не толкова драматично спрямо изборите в Съединените американски щати, отколкото някои се страхуваха", успокоява Radio Sweden, но добавя, че "бизнес общността в страната все още е затаила дъх какво ще означава президентството на Доналд Тръмп за шведския бизнес".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905