EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

След неуспеха на HD телевизорите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

След неуспеха на HD телевизорите

mail14:55 | 09.01.2014прегледи 1329 коментарикоментари 0


Как да бъдат съживени продажбите на телевизори? Именно на този парлив въпрос ще се опитат да отговорят гигантите в битовата електроника, които вече са обезсърчени и без това от  неуспеха на HD (високо разрешение), на Изложението на потребителска електроника (Consumer Electronics Show), което отвори врати в Лас Вегас, информира електронното издание на френския всекидневник "Ле-з-еко". Миналата 2013 година бе мрачна за сектора, ако не и катастрофална. Във Франция продажбите се свиха с 15 на сто в стойностно изражение и с 18 на сто по обем, според Нюрнбергския институт за пазарни проучвания GfK. През 2014-а с очаквано свиване от 10 на сто нещата не се очертават по-благоприятни.
За да смекчат спада на пазара, производители като Samsung, LG и Sony заложиха на Ultra HD, тези нови екрани, чието разрешение е четири пъти по-голямо, отколкото на класическите Full HD. LG и Samsung не дочакаха откриването на изложението и още в края на миналата седмица обявиха, че ще представят в Лас Вегас два екрана със 105 инча в диагонал (2,66 метра!) Ultra HD.
Технологията Ultra HD не налага да се гледа от по-голямо разстояние. Детайлите се виждат дори отблизо. Това би трябвало да позволи да се увеличат значително продажбите на телевизори с голям екран - сегментът, който отчете нарастване на пазара през 2013 година, коментира Гийом Ро, търговски и маркетингов директор на Samsung във Франция. Засега на пазара преобладават телевизори с размер под 60 инча, отбелязват експерти.

 


Тагове: телевизори, HD
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg