EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

След кризата, глад за супер служители в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

След кризата, глад за супер служители в САЩ

mail17:00 | 20.07.2010прегледи 825 коментарикоментари 0


54 % от големите американски компании, които направиха съкращения на служители през изминалата година, сега искат да попълнят екипите си. Някои, обаче, ще бъдат изправен пред трудности да намерят квалифицирани служители, които да наемат, съобщи Reuters, позовавайки се на данните от проучване на консултантската компания Accenture.
От проучването става ясно, че около половината от големите фирми планират да възстановят персонала си до тези от преди кризата, като само 13 % от запитаните са заявили, че смятат да намалят броя на наетите служители.
Нещо повече, участвалите в проучването заявяват, че са по- малко загрижени за управлението на разходите си. Компаниите, фокусирани основно върху управлението на разходите намаляват от 41 % през средата на 2009 г. до 18 %, става ясно от проучването.
Американските компании, които поставят като приоритет инвестирането и други дейности по развитие, като наемане на персонал, например, са се увеличили от 24 % до 37 % по отношение на перспективите за следващите 12 месеца.
В същото време повечето от компаниите съобщават за дефицит на квалифицирани служители.
„Ако погледнем например индустрии като здравеопазване или информационни технологии, където изискванията за квалификации се увеличават много бързо, ще установим, че не са налице толкова много хора, които да ги притежават,” коментират експерти от компанията, направила проучването.
Подходящите качества, които търсят компаниите, са дефицит при кандидатите за позициите в сферите на търговията и услугите. Проучването не направено в периода януари - май сред 674 старши мениджъри от компании с приходи над $250 млн. от 24 страни. Данните за Америка са базирани на отговори на 117 мениджъри.

 



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 906