EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

След Brexit бюджетът компенсира еврофондовете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

След Brexit бюджетът компенсира еврофондовете

mail16:38 | 15.06.2016прегледи 707 коментарикоментари 0


Британските министрите, подкрепящи напускането на Европейския съюз, заявяват, че парите от европейски фондове ще бъдат компенсирани от държавата, ако Великобритания гласува за излизане, предава BBC. Европейското финансиране за проекти в областите на фермерството, науката и културата ще продължат до 2020 г., съобщават министрите. Те допълват също така, че плащанията могат да бъдат по-ефективни, като това ще позволи повече средства за приоритетни сфери като здравеопазването. От друга страна, техните опоненти коментират, че напускането на ЕС ще „унищожи британската икономика“ и ще предизвика ограничаване на държавните разходи.

Британците ще гласуват за излизане на страната от Европейския съюз на предстоящия на 23 юни референдум по въпроса според две проучвания на общественото мнение, цитирано от Ройтерс. Първият сондаж, проведен от института ЮГов отрежда преднина от 7 процента на привържениците на Брекзита. 46 на сто от участниците в допитването ще гласуват за излизане на Великобритания от ЕС, а 39 процента - против.
Друга анкета от понеделник - на института Оу Ар Би сочи, че 49 на сто от британците искат страната да излезе от ЕС. Против са 48 процента или с 1 пункт по-малко.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg