EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

След 3 дни 116 млн. лв. на тютюнопроизводителите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

След 3 дни 116 млн. лв. на тютюнопроизводителите

mail17:00 | 02.08.2010прегледи 886 коментарикоментари 0


Цялата сума от 116 млн. лв. за реколта 2009 г. е преведена на тютюнопроизводителите. Средствата ще бъдат по сметките им до 2-3 дни в зависимост от капацитета на съответната банкова система. Това съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.
Фонд "Тютюн" е сключил договор с три банки, които да извършват разплащанията с физически лица, регистрирани като тютюнопроизводители. Това са "Банка ДСК", "Корпоративна търговска банка" и "Търговска банка Д". Съгласно договорите с банките, същите откриват безплатно за тютюнопроизводителите сметки, по които могат да си изтеглят премиите в двумесечен срок от превеждането на сумите по сметките им. За юридически лица и едноличните търговци сумите се изплащат по посочените от тях сметки.
При неполучаване на паричните средства от страна на тютюнопроизводителите в двумесечния срок, средствата се връщат във фонда и до края на годината се дава нов двумесечен срок за тяхното изплащане.
Съгласно решението на УС на фонд "Тютюн" производителите на дребнолистните сортове -  "Басми" и "Каба Кулак", ще получат съответно по 3,20 лв. за килограм и 2,08 лв. за килограм.
Едролистните сортове ще бъдат субсидирани, като следва - "Виржиния" с 1.46 лв. и "Бърлей"  с 1,45 лв. за килограм, уточняват от фонда.
  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg