EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Слабо оживление на поръчките към фабриките за текстил и облекла

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Слабо оживление на поръчките към фабриките за текстил и облекла

mail09:28 | 03.02.2010прегледи 975 коментарикоментари 0


През първия месец на тази година има леко оживление в обема на поръчките към фабриките за текстил и облекла у нас, заяви пред агенция Фокус председателят на Българската асоциация по текстил и облекло Цонко Недялков.
Според него през януари се наблюдават първи оптимистични симптоми за увеличаване на поръчките от западноевропейски страни към българските предприятия. Всички големи български фабрики за текстил и облекла в момента работят.
„Големите играчи от конфекцията всички са на пазара и работят. Изключвам някои фирми, които още преди кризата, по съвсем други причини си фалираха”, обясни той. Информацията за големи фалити в бранша е невярна. „Аз съм виждал цехове с по трима, пет, десет работника, които са от типа на нелегалната част, аз за тях не мога да говоря нищо и най-вероятно там нещата са приключили, но големите фирми, които си имат традиционно дългогодишни връзки, сериозен мениджмънт, няма в България някоя, която да е закрита. Поне аз не съм чувал”, обясни той.
Заради икономическата криза, секторът на текстилното производство започна да се свива от втората полугодие на 2008 г. „Оттам насетне всеки от колегията се спасяваше сам, за да съхрани най-доброто, което има и да се освободи от това, което не му е най-доброто”, каза Цонко Недялков.
Тенденцията през последните две години е на задържане на цените на текстила и облеклата.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg