EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Слаб пазар на животни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Слаб пазар на животни

mail14:00 | 24.09.2013прегледи 656 коментарикоментари 0


Замира търговията на благоевградския пазар за селскостопански животни. Едрите животни почти не се търсят и с месеци собствениците им ги карат на тържището, но никой не ги купува, защото цената им висока и е непосилна за повечето клиенти. Според фермерите животинският пазар вече не е място, където се продават и купуват животни за мляко и месо, както е било допреди 2 години, а изложение, където хората само оглеждат стоката. На пазара се продават предимно кокошки, тъй като цената им е най-ниска - около 10-12 лева за бройка.

Цената на малките прасенца варира от 100 до 120 лева в зависимост от големината на животното. Желаещи да отглеждат прасенца обаче няма.

Животновъд, който отглежда кози, разказа, че продажната цена на една коза е 100 лева, но клиентите искали от него непосилни отстъпки от 20-30 лева, което означавало, че той трябва да продаде стоката си на загуба.

Кокошките бяха най-търсената стока, защото цената им бе от 10 до 12 лева. Клиентите обаче и тук бяха готови да се пазарят за по-ниска сума.

Пуяк важно чакаше своя нов собственик срещу 50 лева.

Птицевъдите казаха, че най-много се надяват на печалба преди Коледните празници, когато масово хората купували пуйки и патици за празничните трапези.
Източник:БНТ

 


 


Тагове: животни, пазар
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg