EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Скритите последици от безработицата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Скритите последици от безработицата

mail14:07 | 13.05.2016прегледи 917 коментарикоментари 0


Безработицата е синоним на финансови затруднения. Малко известен факт е обаче, че тя е съществен проблем и за общественото здраве. Доклад на френския Съвет по икономически и социални въпроси и околна среда разглежда последиците от безработицата.

Съобщението за уволнение винаги е съпътствано с психологически удар, но има отражение върху физическото състояние. Между 10 и 14 хиляди смъртни случая годишно могат да бъдат приписани на безработицата. Например, уведомлението за уволнение може да предизвика инфаркт. По-дългосрочните последици са отключването на болести, включително рак, и пристрастяването към различни зависимости. Резултатът за дълготрайно безработните е три пъти по-висока смъртност, сравнима с тази при редовните пушачи.

Безработицата засяга и семейството, като увеличава риска от раздяла. Дава се за пример най-големият социален конфликт във Франция в разгара на финансовата криза – съобщението за затваряне на завода за автомобилни гуми Continental, в който работят 1120 души. Този случай води до 250 развода. Седем години по-късно, повечето от уволнените работници все още нямат дълготрайна работа.

Безработицата се отразява и на децата. Безработните родители са депресирани, а нерядко децата на безработни са заклеймявани в училище. В допълнение, децата на неработещи родители имат по-малко шансове да вземат зрелостните си изпити.

Източник: rfi.fr


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153