EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Скравена с пряк и бърз достъп до Мездра - Ботевград

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Скравена с пряк и бърз достъп до Мездра - Ботевград

mail06:20 | 19.04.2021прегледи 1016 коментарикоментари 0


Жителите на Скравена ще имат пряк и бърз транспортен достъп до трасето на път I-1/Е79/ Мездра - Ботевград. Хората от селото и туристите, посещаващи манастира „Св. Николай“, ще имат връзка с републиканския път. Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски и инж. Иван Досев, член на УС на АПИ, се срещнаха с представители на инициативен комитет от Скравена във връзка с модернизацията на пътя Мездра - Ботевград.

            Както е и в момента достъпът до храма ще се осъществява чрез общинския път SFO I-1/3065/ Новачене - Ботевград/Скравена - в. з. Лозята, който се отделя от първокласния път I-1 при село Скравена. След като завърши модернизацията на трасето Мездра - Ботевград преминаването ще е чрез пътен надлез при 189-ти км като пресичането с общинската пътна мрежа ще бъде безконфликтно на две нива. Новият пътен надлез ще е на около 3 км от село Скравена.

            Пътищата се строят, за да се улеснява пътуването на хората, достъпът до населените места и културните забележителности в района, каза председателят на УС Георги Терзийски. В диалог и сътрудничество с местната власт Агенция „Пътна инфраструктура“ е приела предложението на община Ботевград вместо кръгови кръстовища ще се изградят съоръжения на две нива, с което ще се повиши пътната безопасност предвид нарастващия тежкотоварен трафик и очакваното увеличение на автомобилното движение в следващите години. В диалог с кметовете на отделните населени места АПИ търси и предлага варианти по всеки възникнал казус, за да се приложат най-добрите технически решения в процеса на строителството и в полза на гражданите при реализацията на важен за Северозападна България инфраструктурен проект, какъвто е скоростният път Мездра - Ботевград. При подготовката и разработването на проекта се стремим да удовлетворим всички искания за осигуряване на необходимите пътни връзки, подчерта инж. Досев.

            С изграждането на новото трасе на път I-1 движението в участъка в района на с. Скравена и с. Новачене ще се осъществява безопасно и удобно като са предвидени следните пресичания на две нива:

Пътен възел „Люти дол“ при 175-ти км;

Общински път ОП SFO 1093 с. Новачене - с. Боженица /пътен възел Новачене/;

Ведомствен път Скравена - Кариера при 187-ми км, който ще е надлез над новия път;

Общински път SFO 3065/I-1 Новачене - Ботевград/Скравена - в. з. Лозята при 189-ти км /надлез Трудовец/;

Селскостопански подлез при 190-ти км;

Пътен възел „Ботевград“ при 193-ти км.

АПИ съвместно с местната власт ще продължи да търси възможности за подобряване на достъпа на отделните населени места до новата инфраструктура на територията на община Ботевград.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg