EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Скоростен път Видин – Ботевград стартира 2014

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Скоростен път Видин – Ботевград стартира 2014

mail07:25 | 03.09.2014прегледи 2856 коментарикоментари 0


Развитието на общоевропейски транспортен коридор №4 по направлението Видин – Ботевград е ключов приоритет в работата на Агенция „Пътна инфраструктура“. В момента експертите работят по подготовката на програма „Транзитни пътища VI“. Основният проект, който ще бъде включен за финансиране със средства от Европейската инвестиционна банка и републиканския бюджет, е изграждането на скоростния път Видин – Ботевград. Това ще даде възможност реализацията на проекта да започне още през тази година.
Проектът е разделен на 4 участъка:
• І участък: Видин – Монтана;
• ІІ участък: Монтана – Враца;
• ІІІ участък: Враца – Мездра;
• ІV участък: Мездра - Ботевград.
По път I-1 (Е79) се осъществяват транспортните връзки между три европейски държави – Румъния, България и Гърция. С пускането в експлоатация на втория мост над р. Дунав при Видин - Калафат се увеличиха транзитните потоци в Северозападна България, като направлението се използва като най-кратък маршрут между Западна, Централна Европа и Бяло море, а също и като връзка на Европа с Азия.
По програма „Транзитни пътища VI“ ще се съфинансират проекти по TEN-T мрежата, част от автомагистралния пръстен на България, които поради ограничения финансов ресурс на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. не могат да бъдат включени в нея. Други проекти по „Транзитни пътища VI“ са АМ „София – Калотина“ от км 0 до км 50 и част от Околовръстния път на София.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145