EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Скок на промишлени поръчки в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Скок на промишлени поръчки в САЩ

mail12:04 | 06.08.2015прегледи 1276 коментарикоментари 0


Търсенето на фабрично произведени стоки в САЩ през юни отчете добър отскок след техен спад през май, показват данните на Търговския департамент.

Поръчките за промишлени стоки нараснаха през юни с 1,8% на месечна база, съвпадайки с прогнозите и след техен спад с 1,1% през май (низходяща ревизия от предишна оценка за понижение с 1,0%). По този начин промишлените поръчки в САЩ отчетоха повишение за едва втори от последните единадесет месеца.

Поръчките за промишлени стоки, без тези за транспорта се повишиха с 0,5% на месечна база след понижение с 0,1% през предходния месец (низходяща ревизия от повишение с 0,1%), докато поръчките за стоки, извън тези за отбраната нараснаха с цели 1,9% след понижение с 1,1% през май.

В същото време Министерството на търговия не ревизира данните за промишлените поръчки за стоки с дълготрайна употреба, като през юни те скочиха с 3,4% на месечна база след понижение с 2,1% през предходния месец.

Известна низходяща ревизия обаче претърпяха данните на министерството за поръчките за дълготрайни промишлени стоки, без тези за отбрана и за въздухоплавателния транспорт, като през юни те нараснаха с 0,7% при предишна оценка за скок с 0,9 процентни пункта. Въпреки низходящата ревизия, това представлява първо повишение на тази важна компонента от март насам, когато тя отчете ръст с 1,6 процентни пункта. Именно тези данни се следят като ключов барометър за бизнес инвестициите в САЩ, тъй като те са мерило за разходите на фирмите за оборудване и софтуер. Тяхното относително добро повишение през юни сякаш е сигнал, че американските промишлени компании може би вече са успели да преодолеят предизвикателствата, идващи от силния долар, от отрицателните последици от тежките зимни условия, както и от спада на петролните цени, който оказа доста сериозно негативно влияние главно върху разходите за инвестиции в миннодобивната индустрия и при добива на петрол и природен газ./Финансов портал на БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg