EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Скок в оборотите на зеленчуковите борси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Скок в оборотите на зеленчуковите борси

mail15:15 | 13.10.2009прегледи 894 коментарикоментари 0


След два месеца на проверки на Националната агенция за приходите (НАП) София в най-големите борси за селскостопанска продукция Дружба и Слатина оборотите на търговците се увеличиха с  повече от 3 млн. лв., съобщиха от агенцията.
Оборотите в 35 обекта се увеличиха от 3 до 20 пъти в сравнение с 2008. Особено сериозно увеличение на оборотите – повече от 40 пъти - бе констатирано при продажбата на плодове и зеленчуци директно от бусове и камиони.
Провежда се и наблюдение на входовете и изходите на тържищата. Проверени са 296 влизащи и 2385 излизащи превозни средства – камиони, бусове, леки коли, ръчни колички и др.
Установено е значително намаляване на стоките без документ за произход. Контролът на изходите, при който лицата са връщани за липса на касови бележки или фактури за извършените покупки също даде добри резултати. Самите купувачи започнаха да изискват необходимите документи и да пазаруват предимно от търговци, издаващи такива, което е важна предпоставка за увеличаване на отчетността.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg