EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Скирът е най-търсеният млечен протеинов продукт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Скирът е най-търсеният млечен протеинов продукт

mail11:15 | 14.07.2023прегледи 868 коментарикоментари 0


Най-търсеният млечен продукт с високо съдържание на протеин у нас е традиционният за Исландия млечен продукт „скир“. Това показват данните на Kaufland България. Скирът вече се предлага в много разновидности – различни вкусове, варианти на десерти, пудинги, напитки. През март най-големият ритейлър у нас откри специализирани секции за охладени млечни продукти с високо съдържание на протеин, тъй като търсенето към тях расте все повече.

По данни на Nielsen, само за една година оборотът на високопротеинови продукти в България се е увеличил с близо 90%, а броят на продадените опаковки - с почти 45%. През 2022 г. в хипермаркетите на ритейлъра са продадени и над ¼ повече опаковки от тези продукти в сравнение с предходната година. Това е и причината ритейлърът да увеличи броя на предлаганите артикули и да улесни клиентите, като обособи отделен регал в млечната категория.

Продават се различни варианти скир - натурален и овкусен, сирене котидж, протеинови йогурти с добавени плодове и семена, протеинови пудинги, кваркове, грис и напитки.

„Основните предимства на млечните протеинови продукти са високото съдържание на протеин, това че те спомагат за бързото възстановяване след тренировка, богати са на калций и на пробиотици, лесни са за усвояване от нашия организъм, имат невероятен вкус и са готови за употреба.“, коментира Жечка Великова, старши търговец „Млечни продукти“ .

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg