EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ски сезонът във Франция + България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ски сезонът във Франция + България

mail09:05 | 12.01.2016прегледи 1454 коментарикоментари 0


Мекото време и липсата на сняг във Франция провалиха началото на ски сезона, съобщава Rfi. Въпреки последвалото застудяване и снежинките, които се появиха в края на празниците, загубите е трудно да бъдат възстановени. Някои писти дори в Алпите не бяха отворени или работеха частично. Изразено в цифри, става дума за загуби в размер на 2 млн. евро. Допълнително хотелите, ресторантите, магазините останаха без клиенти, а училищата за ски – празни. Отражение има и върху сезонната заетост. Пистите със съоръжения за изкуствен сняг също регистрират 15% по-малко посетители.

Българските ски курорти също откриха сезона без достатъчно сняг, но с големи очаквания.

През миналия зимен сезон страната ни е посетена от 1,2 млн. туристи, като надеждите са през тази зима да отбележим ръст и цифрата да е още по-голяма, по думите на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Според представените от нея данни само на летище София има над 80% увеличение на завените полети, като общия им брой достига 178. Сериозен е ръстът на един от най-важните ни пазари за зимен туризъм – Великобритания, като от 24 полетите от Лондон, нарастват на 69. Заявени са и близо 7 пъти повече сезонни полети от Киев и е включена нова дестинация Копенхаген. Оптимистични са и данните от летище Пловдив, където се очакват по-голям брой полети и пътници от Израел (14 нови полета), Холандия (13 нови полета), Великобритания (5 нови полета), както и от Русия. Ръстове отчитат и двете ни морски летища – планираните редовни и чартърни полети през зимните месеци показват ръст от 25% на полетите на летище Варна, а тези на Бургас отбелязват ръст от над 40%.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg