EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Скейт парк в Бургас по ОПРР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Скейт парк в Бургас по ОПРР

mail11:30 | 19.06.2015прегледи 1492 коментарикоментари 0


Пуснат е в експлоатация новият скейт парк в к-с "Изгрев", близо до РУМ "Велека", съобщи пресцентърът на Община Бургас. Обектът е реализиран със средства по "Интегриран проект за обновяване на значими пространства в град Бургас", договор № BG161PO001/1.4-09/2012/019, финансиран по ОП "Регионално развитие" 2007 -2013 г.

"Скейт паркът е изграден по модел на подобни съоръжения в Германия и Калифорния. Младежите вече го ползват активно и обещават скоро да надминат по умения скейтърите и байкърите от другите големи български градове. Много ще се гордеем с техните успехи, но се надявам да ги постигнат с възможно най-малко травми. Момчета и момичета, използвайте каски и протектори, пазете се!, каза кметът Димитър Николов. Съоръжението може да се ползва и от ролеристи.

Скейт паркът представлява затворена система, съставена от извивки с височина от 1.2 до 1.6 м., "spine" трансфер, няколко "hip" трансфера с различен ъгъл, "bump", 7-метров извит рейл, 4-метров извит ръб с тръба, 4-метров прав рейл.

Съоръжението включва още пирамида, висока 1.2 м., състояща се от "А - frame" трансфер и рейл, 2 трансфера с наклонени, прави ръбове + рейл, баланс, голям скок, "Bump" трансфер, пирамида, висока 1.5 м. - с извит ръб. Кръгът се състои от няколко сета стълби (2 бр., 3 бр., 5 бр.), наклонени ръбове, рейлове, "euro gap" и виражи.

Освен самата спортна зона, в "Изгрев" е изпълнена реконструкция на околната алейна мрежа, облагородяване на зелени площи и доставка на парково обзавеждане.

Пространството е проектирано така, че дава възможност за бързо развитие на начинаещите и приятни моменти при карането за по-напредналите.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg