EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ситигруп - консултант за приватизацията на Булгартабак

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ситигруп - консултант за приватизацията на Булгартабак

mail17:53 | 25.02.2010прегледи 1384 коментарикоментари 0


Агенцията за приватизация избра “Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид” за консултант при продажбата на “Булгартабак холдинг” АД, София.
Критериите, въз основа на които бе извършено оценяване на получените предложения бяха следните:
ФИНАНСОВИ КРИТЕРИИ, в това число:
1. Предложено възнаграждение за изготвяне на анализ на правното състояние на Дружеството; изготвяне на информационен меморандум за Дружеството; изготвяне на приватизационна оценка на държавното участие в капитала на Дружеството; подготовка, организиране и поддържане на виртуална информационна зала за Дружеството и за неговите дъщерни дружества.
2. Предложен размер на възнаграждение за успех, при успешно сключена сделка за приватизационна продажба на пакет от акции от капитала на Дружеството

ТЕХНИЧЕСКИ КРИТЕРИИ, в това число:
1. Квалификация и опит на кандидата, включително:
а) Опит в успешни сделки за приватизация/търговски продажби и/или сливания и/или придобивания на компании в областта на тютюневата промишленост за периода 2007-2009 г., осъществени от международната инвестиционна банка, като водещ консултант
б) Опит в успешни сделки за приватизация/търговски продажби и/или сливания и/или придобивания на компании за периода 2007-2009 г., осъществени от международната инвестиционна банка, като водещ консултант
2. Срок за изготвяне на анализ на правното състояние, информационен меморандум и приватизационна оценка за Дружеството

Останалите предложения бяха класирани, както следва:

2. Консорциум “Райфайзен инвестмънт - Камбуров”
3. “Рънейсънс Секюритис” ООД
4. Консорциум “Кей Би Си Секюритис Н.В – АД ”Токушев - съдружници”

Ситигруп е водещ консултант в световен мащаб с осъществени над 900 успешни сделки на обща стойност над 4 000 000 млн. щ. д. (4 билиона)
Ситигруп е консултирала някои от най-големите европейски приватизационни проекти, включително в енергийния сектор на Великобритания, Франция, Португалия.
Участвала е при реализирането на 6 сделки в областта на тютюневата промишленост за периода 2007-2009г., включително през 2008г. е консултирала турското правителство при приватизацията на тютюневия холдинг “Текел”.
Предложението на “Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид” включва:
- Срок за изготвяне на разработките – 50 работни дни;
- Финансово предложение:
- фиксирано възнаграждение за изготвяне на правен анализ, информационен меморандум и приватизационна оценка и организиране и поддържане на виртуална информационна зала – 1 018 000 евро
- Предложен размер на възнаграждение за успех, при успешно сключена сделка за приватизационна продажба на пакет от акции от капитала на Дружеството – 1.6 % от покупната цена, платими след приключването на сделката.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg