EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Система следи Черно море в реално време

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Система следи Черно море в реално време

mail06:50 | 22.05.2017прегледи 1507 коментарикоментари 0


Държавно предприятие  „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ) внедри първата по рода си в България информационна система за мониторинг на Черно море в реално време. Тя е реализирана с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 в рамките на Програма „Иновации в зелената индустрия“ в България.

Интегрираната система е изградена чрез използване на успешните практики на Норвежката брегова администрация в разработването и управлението на системата BarentsWatch.

МИС на Черно море  е реализирана от консорциум "СТЕМО-ЕСРИ" под формата на уеб портал, поддържащ множество специализирани уеб ГИС приложения. Осигурява мощна функционалност за интеграция, обработка, анализ и визуализация на информация.

Системата позволява събирането на данни в реално време от изключително голям брой източници, включително и от европейската програма „Коперник“. Чрез нея се интегрират и обработват данни от сензори за автоматично измерване на параметрите на морската вода и атмосферния въздух.

С внедряването на модерната система ДППИ направи голяма крачка в посока създаване на обща пространствена инфраструктура на Черно море. Иновативната система беше високо оценена както на местно, така и на международно ниво.

Успешният проект е носител на две специални награди: за изключителни заслуги в областта на геопространствените технологии у нас и за особен принос за развитието на екологични модерни технологии.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4134