EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сирма груп излиза на БФБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сирма груп излиза на БФБ

mail06:10 | 20.02.2015прегледи 1284 коментарикоментари 0


„Сирма Груп Холдинг“ АД подготвя първично публично предлагане (IPO) и последваща регистрация на Българска фондова борса, съобщи компанията.
„Това е естествена крачка в развитието на Сирма. След преструктурирането в холдинг през 2009, сега групата ще използва възможността да набере свеж капитал, за да ускори растежа си, както и да увеличи своето присъствие на чуждестранни пазари. Имаме и много високотехнологични идеи и разработки, за които имаме пълното ноу-хау, и вярваме че успешно ще се реализират на световния пазар“, заяви Цветан Алексиев, изпълнителен директор.
За целта на публичното предлагане на в края на 2014г. Общото събрание на акционерите реши да предложи на потенциални инвеститори 16 млн. нови акции по реда на Закона за публичното предлагане на ценни книжа. Емисионната цена ще бъде определена в диапазона от 1.20 лв. до 1.65лв. на акция, а капиталът на холдинга ще се увеличи от настоящите от 49 837 156 лева до 65 837 156 лева.
Мениджър на публично предлагане е инвестиционнният посредник „ЕЛАНА Трейдинг“, който изготви и проспекта за публично предлагане на емисията. Документът очаква одобрение на Комисията за финансов надзор (КФН).
Сирма е на пазара от 23 години, като компанията е една от най-големите софтуерни групи в Югоизточна Европа. Компанията е реализирала проекти в Европа, САЩ, Латинска Америка, Азия и Африка, а партньори и клиенти са Oracle, Microsoft, IBM, Hewlett Packard, Siemens, както и Министерството на отбраната и Министерството на здравето на САЩ. Компанията е работила върху платформите за управление на съдържание на уеб порталите на BBC за Световното първенство по футбол през 2010 и Летните олимпийски игри в Лондон през 2012, а от края на 2014 клиент й е и в. Financial Times.


 


Тагове: Сирма, БФБ, акции
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg