EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сирия:Иран праща спецчасти + още новини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сирия:Иран праща спецчасти + още новини

mail13:45 | 17.03.2016прегледи 1033 коментарикоментари 0


Главнокомандващият на иранските сухопътни сили генерал Али Арастех заяви, че страната му може да изпрати в скоро време в Ирак и Сирия подразделения на специалните части, както и снайперисти, предаде Укринформ. „Може да вземем решение за изпращането на наши специални части и снайперисти като военни съветници в Ирак и в Сирия“, заяви Арастех. Според него първата група командоси и снайперисти вече са подготвяни в Иран, за да бъдат изпратени в Ирак и Сирия, ако такова решение бъде взето официално. Иран вече е доставил на Ирак и Сирия помощ в рамките на експертно консултиране на военни, както и хуманитарна помощ.

Главнокомандващият руските въздушно-космически сили генерал-полковник Виктор Бондарев заяви, че изтеглянето на основните въздушни групи на руската авиация ще приключи в следващите два-три дни, предаде РИА Новости. „Мисля, че това ще приключи бързо. Строго в тези срокове, които бяха определени от министерството на отбраната. До два-три дни ще изпълним задачата“, каза Бондарев.  Руският президент Владимир Путин даде заповед от 15 март да започне изтеглянето на основните руски сили, разположени в Сирия,

Началникът на групата по наблюдаване на примирието в сирийската провинция Хама подполковник Герман Руденко съобщи, че вече 38 населени места в провинцията са подписали заявления за присъединяване към примирието, а 10 такива са постъпили през последната седмица, предаде РИА Новости. „Вече 38 селища са подписали заявления за присъединяване към прекратяването на бойните действия. Част от местните жители участваха в дейността на опозиционните групи и отряди, но повечето призоваха към възвръщане към мирния живот“, каза Руденко. Той добави, че след провеждането на голям народен събор миналата седмица в столицата на провинцията населението и водачите му са се активизирали и от тогава са постъпили над 10 заявления. Руденко отбеляза, че отрядите на местното население, които са сформирани за отбрана срещу терористите няма да предадат оръжие. Тези отряди попадат под юрисдикцията на местните комитети по самоотбрана.

Членът на комисията на ООН по разследване на събитията в Сирия Карла дел Понте приветства решението на руските власти да изтеглят авиацията си от Сирия и изрази надежда, че Москва няма да възпрепятства предаването на сирийските военни престъпници на международното правосъдие, предаде УНИАН. „Стремежът към справедливост никога не е бил препятствие за мирните преговори – тези задачи трябва да се решават едновременно“, заяви Дел Понте. Според нея рано или късно Съветът за сигурност на ООН ще създаде специален трибунал за Сирия. „Никой не обещава неприкосновеността на президента на Сирия Башар Асад. Затова и въпросът за неговата съдба остава отворен при условие, че Съветът за сигурност на ООН реши да се обърне към международното правосъдие“, добави тя.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg